Nieuw

Bruegel Playing Cards Piatnik


Pieter Bruegel kaarten uit Wenen in Oostenrijk van Piatnik playing cards. Deze Bruegel playing cards Piatnik zijn een prachtig collectors deck voor speelkaartenverzamelaars, waarmee de kunst van een genie wordt gevierd.

Op voorraad
Slechts 10 over
€ 5,49

Bruegel Playing Cards Piatnik

De Oostenrijkse speelkaarten fabrikant Piantik uit Wenen maakt als sinds 1824 zeer goede speelkaarten. Zo ook deze Breugel playing cards Piatnik met schitterende werken van Pieter Bruegel de Oude. Zijn schilderijen verrukken en intrigeren, door hun vreugdevolle levenslust in het boerenleven, de landschappen, de seizoenen en door hun mysterie en mystiek.

Over Pieter Bruegel de Oude
Pieter Bruegel de Oude (1525 - 1569) was een Brabantse kunstschilder. Pieter Bruegel was de grootste Vlaamse kunstenaar van zijn tijd en een visionair en moralist. De schilderstijl van Bruegel behoort tot de renaissance van het noorden. De term breugeliaans wat zoveel betekent als vrolijke en bourgondische taferelen is afgeleid van deze schilder uit Nederland. Tegenwoordig vind je in musea over de hele wereld schilderijen van Pieter Bruegel de Oude.

Het schilderij De val der opstandige engelen
Op de achterkant van deze Bruegel speelkaarten staat een afbeelding van een deel van het schilderij: De val der opstandige engelen. Dit schilderij van Bruegel komt uit de collectie van het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel. Het De val der opstandige engelen is een werk van Pieter Bruegel de Oude uit 1562. Het laat het gevecht zien tussen aartsengel Michaël en de opstandige engelen, dat beschreven wordt in het Bijbelboek Openbaring van Johannes. Het schilderij De val der opstandige engelen is 117 x 162 centimeter groot.

Deze Breugel speelkaarten Piatnik hebben 54 kartonnen poker size playing cards met een standaard index in 2 hoeken van de speelkaarten en is inclusief 2 Jokers.

Bruegel Playing Cards Piatnik
© Wiener Spielkartenfabrik Ferd. Piatnik & Sons
Piatnik speelkaarten sinds 1824
Piatnik No. 1680
Made in Austria

Meer informatie
Merk Piatnik
Afmetingen Kaarten POKER (63 x 88 MM)
Index Kaarten Standaard index in 2 hoeken
Beschikbare kleuren Diverse kleuren
Materiaal Kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking Kaarten Kartonnen doosje
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Bruegel Playing Cards Piatnik
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van Speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.