Nieuw

Cézanne speelkaarten Piatnik


Paul Cézanne, vader van moderne kunst.

Bestel nu bij Speelkaartenwinkel.nl dit prachtige kaartspel van deze Franse kunstschilder, de Cézanne speelkaarten Piatnik.

Op voorraad
Slechts 7 over
€ 5,75

Cézanne speelkaarten Piatnik

Sinds 1824 worden in Wenen in Oostenrijk in de speelkaartenfabriek van Piatnik al speelkaarten gemaakt van hoge kwaliteit. Zo ook deze Cézanne speelkaarten Piatnik, een viering van de grote post-impressionist Paul Cézanne, de vader van de moderne kunst. De landschappen schitteren van de warmte van de Provence, de fruitschalen barsten van de kleur. Cézanne - de enige echte meester van Picasso - was een genie die de schilderkunst voor altijd veranderde.

Over Paul Cézanne
Paul Cézanne (1839-1906) was een Franse kunstschilder. Net als zijn tijdgenoot Claude Monet keerde Cézanne telkens weer terug naar dezelfde onderwerpen zoals landschappen, stillevens met fruit die hij telkens weer op een nieuwe manier wist af te beelden. Paul Cézanne schilderde ook diverse zelfportretten.

De Kaartspelers
Paul Cézanne schilderde tussen 1890 en 1896 in totaal vijf versies van het schilderij De kaartspelers (Frans: Les joueurs des cartes), alle schilderijen laten mannen zien die aan het kaarten zijn aan een tafel. Één versie van het schilderij De kaartspelers is in bezit van het Musée d'Orsay te Parijs in Frankrijk. Van het werk bestaan nog twee vrijwel identieke versies, waarvan er één in eigendom is van het Courtauld Institute of Art in Londen in het Verenigd Koninkrijk en een ander in privé bezit. Voor deze laatste versie werd in 2011 het op dat moment hoogste bedrag ooit voor een schilderij betaald, naar schatting tussen de 180 en 200 miljoen euro. De andere twee versies van Les joueurs de cartes hangen in het grootste kunstmuseum van de Verenigde Staten het Metropolitan Museum of Art in New York en de andere in het Barnes Foundation kunstmuseum in Philadelphia ook in de Verenigde Staten van Amerika.

Deze Paul Cézanne speelkaarten van Piatnik hebben 54 kartonnen playing cards in poker size met een standaard index in 2 hoeken van de speelkaarten en worden geleverd met 1 Joker.

Cézanne Playing Cards Jeu de Cartes Piatnik
© Wiener Spielkartenfabrik Ferd. Piatnik & Sons
Piatnik speelkaarten sinds 1824
Piatnik No. 1595
Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Meer informatie
Merk Piatnik
Aantal kaarten 55 kaarten
Afmetingen kaarten Poker (63 x 88 mm)
Index kaarten Standaard index in 2 hoeken
Beschikbare kleuren Diverse kleuren
Materiaal kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking kaarten Kartonnen doosje
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Cézanne speelkaarten Piatnik
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van Speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.