Modern Art Guggenheim speelkaarten Franz Marc


Deze moderne speelkaarten van het Guggenheim museum hebben 18 van de mooiste moderne schilderijen van het Guggenheim Museum afgebeeld op deze speelkaarten met o.a. grote moderne kunstenaars zoals: Van Gogh en Rousseau, Modigliani en Marc.

Geen voorraad meer
 

Modern Art Guggenheim speelkaarten Franz Marc

Sinds 1824 maakt Piatnik al kaarten voor diverse kaartspelletjes in Wenen in Oostenrijk. De speelkaarten van Piatnik staan wereldwijd bekend vanwege hun hoge kwaliteit. Deze modern art speelkaarten zijn speciaal door Piatnik gemaakt in opdracht van het Guggenheim Museum. Deze geplastificeerde kartonnen Piatnik poker kaarten hebben in 2 hoeken van de kaart een standaard index. Op de achterzijde van deze modern art Guggenheim speelkaarten staat het schilderij Stables van de Duitse kunstenaar Franz Marc. Het Guggenheim kaartspel wordt geleverd in een kartonnen speelkaarten doosje voorzien van een afbeelding van een schilderij van van de Italiaans kunstschilder en beeldhouwer Amedeo Modigliani.

Over de kunstenaar Franz Marc
Franz Marc (1880-1916) was een Duitse expressionistische schilder die vooral bekend stond om zijn schilderijen met dierenportretten.

Het schilderij Stables
De afbeelding op dit kaartspel laat je het schilderij Stables zien van Franz Marc uit 1913. De kunstenaar schilderde een groep van 5 paarden in diverse kleuren in hun stal. Dit schilderij werd geschilderd met olie op doek en meet 73,6 cm x 157,5 cm. Tegenwoordig is dit doek Stables van Franz Marc eigendom van het Solomon R. Guggenheim Museum in New York in de USA.

Solomon R. Guggenheim Museum
Het Solomon R. Guggenheim Museum is een museum voor moderne kunst aan 5th Avenue in New York in de Verenigde Staten van Amerika. Naast het Solomon R. Guggenheim Museum in New York heeft de Guggenheim foundation nog meer musea in der wereld namelijk in Venetië in Italië de Peggy Guggenheim Collection, in Bilbao in Spanje het Guggenheim Museum Bilbao en binnenkort het Guggenheim Abu Dhabi museum in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Piatnik sinds 1824
Piatnik 1 x 55 Speelkaarten
Modern Art Guggenheim
Piatnik No. 1101
Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Meer informatie
Merk Piatnik
Afmetingen Kaarten POKER (63 x 88 MM)
Index Kaarten Standaard index in 2 hoeken
Beschikbare kleuren Diverse kleuren
Materiaal Kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking Kaarten Kartonnen doosje
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Modern Art Guggenheim speelkaarten Franz Marc
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van Speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.