Modern Art Guggenheim speelkaarten Theo van Doesburg


Modern Art Guggenheim speelkaarten met op de achterkant van dit kaartspel het kunst werk Compositie XI van de Nederlandse kunstenaar Theo van Doesburg.

Geen voorraad meer
 

Modern Art Guggenheim speelkaarten Theo van Doesburg

Sinds 1824 maakt Piatnik in Wenen in Oostenrijk al speelkaarten voor diverse kaartspellen. De kaarten van Piatnik staan wereldwijd bekend vanwege hun hoge kwaliteit. Deze modern art speelkaarten zijn speciaal door Piatnik gemaakt in opdracht van het Solomon R. Guggenheim Museum. Deze geplastificeerde kartonnen Piatnik poker kaarten hebben in 2 hoeken van de kaart een standaard index. Op de achterzijde van deze modern art Guggenheim speelkaarten staat het schilderij Compositie XI van de Nederlandse kunstenaar Theo van Doesburg. Dit Guggenheim kaartspel wordt geleverd in een kartonnen speelkaarten doosje voorzien van een afbeelding van een schilderij van van de Italiaans kunstschilder en beeldhouwer Amedeo Modigliani.

Over de kunstenaar Theo van Doesburg
Franz Marc (1883-1931), pseudoniem van Christian Emil Marie Küpper, was een abstracte kunstenaar uit Utrecht.

Het schilderij Compositie XI
De afbeelding op dit spel speelkaarten laat je het werk Compositie XI zien van de Nederlandse kunstenaar Theo van Doesburg uit 1919. Dit kunstwerk werd geschilderd met olie op doek en meet 57 cm x 101 cm. Dit werk van Theo van Doesburg vind je vandaag de dag in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York in de de Verenigde Staten van Amerika.

Solomon R. Guggenheim Museum
Het Solomon R. Guggenheim Museum is een museum voor moderne kunst aan 5th Avenue in New York in de Verenigde Staten van Amerika. Naast het Solomon R. Guggenheim Museum in New York heeft de Guggenheim foundation nog meer musea in der wereld namelijk in Venetië in Italië de Peggy Guggenheim Collection, in Bilbao in Spanje het Guggenheim Museum Bilbao en binnenkort het Guggenheim Abu Dhabi museum in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Piatnik sinds 1824
Piatnik 1 x 55 Speelkaarten
Modern Art Guggenheim
Piatnik No. 1101
Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Meer informatie
Merk Piatnik
Aantal kaarten 55 kaarten
Aantal Jokers 2 Jokers
Afmetingen kaarten Poker (63 x 88 mm)
Index kaarten Standaard index in 2 hoeken
Beschikbare kleuren Diverse kleuren
Materiaal kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking kaarten Kartonnen doosje
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Modern Art Guggenheim speelkaarten Theo van Doesburg
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van Speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.