Sisi speelkaarten patience set


Speel nu een Keizerlijk potje patience met deze prachtige Sisi speelkaarten patience set van Piatnik. Met 2 x 55 patience kaartjes voorzien van dit wereldberoemde portret van Keizerin Elisabeth beter bekend als Sissi Keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije.

Geen voorraad meer
 

Sisi speelkaarten patience set

Sinds 1824 maakt Piatnik in Wenen in Oostenrijk al speelkaarten voor diverse kaartspellen. De speelkaarten van Piatnik staan wereldwijd bekend vanwege hun hoge kwaliteit. Deze Sisi speelkaarten patience set van Piatnik heeft twee decks geplastificeerde kartonnen patience kaarten. Elk Sissi patience spel heeft 55 speelkaartjes met 4 standaard indexen in de hoeken van de kaartjes. Op de achterkant en op de verpakking van deze patience kaartjes staat het wereldberoemde portret van Keizerin Elisabeth in een sterren bezaaide jurk en met diamant sterren in haar haren. Dit Sisi patiencespel wordt geleverd in een kartonnen dubbelspel doosje.

Het sprookje van Sisi
Op 24 april 1854 trouwde de 16-jarige Elisabeth met de Oostenrijkse keizer Frans Jozef en werd hierdoor automatisch Keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. Sisi werd wereldberoemd door haar schoonheid en aantrekkingskracht. Dat ontdekte ook de filmindustrie in de jaren '50, wie kent de Sissi speelfilms niet? Met in de hoofdrol als Sissi de tot dan toe nog onbekende Duitse actrice Romy Schneider. In totaal werden er 3 Sissi films uitgebracht: Sissi in 1955, Sissi - Die junge Kaiserin in 1956 en Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin in 1957.

Over de kunstenaar Franz Xaver Winterhalter
Franz Xaver Winterhalter (1805-1873) was een Duits portretschilder en lithograaf en vooral bekend om zijn portretten van royalty's in het midden van de negentiende eeuw. Het schilderij van Keizerin Sissi op deze patience speelkaarten schilderde Winterhalter circa 1865. Op het schilderij tref je Sisi aan in een sterrenjurk en met de diamanten sterren in haar haren. Tegenwoordig vind je dit schilderij van Sisi terug in het Sisi Museum in Wenen in Oostenrijk. Het Sisi museum maakt onderdeel uit van het Hofburg Paleis.

Piatnik sinds 1824
Piatnik Imperial Patience Sisi 2 x 55 speelkaarten

Gemaakt in Wenen, Oostenrijk
Piatnik Sisi speelkaarten patience set
Piatnik No. 203848

Meer informatie
Merk Piatnik
Aantal kaarten 55 kaarten
Aantal Jokers 2 Jokers
Afmetingen kaarten Patience (42 x 63 mm)
Index kaarten Standaard index in 4 hoeken
Beschikbare kleuren Diverse kleuren
Materiaal kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking kaarten Dubbel deck karton
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sisi speelkaarten patience set
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.