Renoir Rode Hoed Speelkaarten Piatnik


Renoir Rode Hoed Speelkaarten Piatnik, 2 x 55 Pierre-Auguste Renoir kaarten in een goudkleurige dubbeldek doos.

Geen voorraad meer
 

Renoir Rode Hoed Speelkaarten Piatnik

Al meer dan 100 jaar staat de kaartenfabriek van Piatnik uit Wenen in Oostenrijk bekend om de hoge kwaliteit speelkaarten. Deze Pierre-Auguste Renoir art thema speelkaarten set bevat 2 x 55 geplastificeerde kartonnen bridge afmeting speelkaarten. Beide decks Auguste Renoir kaarten hebben een verschillend kunstwerk van Renoir aan de achterkant van de kaartspellen. Het ene art thema kaartspel van Renoir is voorzien van het schilderij, Twee zusjes (op het terras) uit 1881. Het andere Renoir speelkaarten deck heeft een afbeelding van het kunstwerk, Jonge moeder dat Pierre-Auguste Renoir in 1881 gemaakt heeft. Dit schilderij van Renoir is eigendom van de Barnes Foundation, een Amerikaans kunstmuseum in Philadelphia in de staat Pennsylvania in de Verenigde Staten. Deze Renoir speelkaarten van Piatnik worden geleverd in een goudkleurige kartonnen dubbel deck doos. Op de doos van de Pierre-Auguste Renoir kaarten staat een afbeelding van het schilderij, Twee zusjes (op het terras) van de Franse impressionist Renoir.

Over de Franse impressionist Renoir
Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) was een Franse kunstschilder die bekend stond om zijn impressionisme schilderkunsten. Het olieverfschilderij, Twee zusjes (op het terras), uit het voorjaar van 1881 wordt gezien als één van de belangrijkste werken uit het oeuvre van Pierre-Auguste Renoir. Het schilderij behoort sinds 1933 tot de collectie van het Art Institute of Chicago in Illinois in de Verenigde Staten van Amerika. Het Art Institute of Chicago is na het Metropolitan Museum of Art in New York het grootste museum van Amerika.

Kunstwerken van Renoir in Nederlandse Musea
In Nederland vind je in alle collecties van grote Nederlandse Musea werken van Pierre-Auguste Renoir. Zo bevat de collectie van het Museum Boijmans Van Beuningen enkele topstukken van de Franse impressionist Pierre-Auguste Renoir. Ook in het Boijmans Van Beuningen aan het Museumplein in Rotterdam tref je diverse schilderijen, tekeningen en studies van Renoir aan. In het Stedelijk Museum in Amsterdam vind je een paar schitterende beeldhouwwerken van Renoir, in het Gemeente Museum in Den Haag hebben ze prachtige tekeningen van Renoir en het Kröller-Müller Museum in Otterlo is eigenaar van een paar prachtige schilderijen van Renoir.

Piatnik sinds 1824
Piatnik Renoir 2 x 55 speelkaarten

Pierre-Auguste Renoir Thema Speelkaarten
Piatnik No. 222740
Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Meer informatie
Merk Piatnik
Afmetingen Kaarten BRIDGE (57 x 89 MM)
Index Kaarten Jumbo index in 4 hoeken
Beschikbare kleuren Diverse kleuren
Materiaal Kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking Kaarten Kartonnen doosje
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Renoir Rode Hoed Speelkaarten Piatnik
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van Speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.