Oorlog

Ben je op zoek naar oorlog speelkaarten? Speelkaartenwinkel.nl heeft ze voor jou! Bekijk hieronder ons volledige assortiment met war playing cards en bestel jouw militaire speelkaarten vandaag nog online bij de #1 playing card shop van Nederland en België. Speel je favoriete kaartspel met jouw kameraden in stijl met deze oorlog thema speelkaarten!

Bekijken als Raster Lijst

Items 1-24 van 46

Aflopend sorteren
Pagina
per pagina

Speelkaarten aan de frontlinie van oorlogen zijn al heel lang een onderdeel van het leven van een soldaat. Amerikaanse soldaten kregen allemaal standaard een deck speelkaarten. Het spelen van kaartspellen was de eenvoudigste manier om de tijd door te brengen tussen gevechtsmissies en je gedachten af te leiden van het stressvolle dagelijkse leven in het oorlogsgebied. Populaire kaartspellen onder militaire zijn nog steeds hartenjagen, klaverjassen, toepen, patience en pokeren.

Oorlog speelkaarten

Ontdek in deze categorie met oorlog thema speelkaarten alle speelkaarten die te maken hebben met oorlogen. Zo vind je op deze pagina speelkaarten over het leger, oorlogen, soldaten, wapens en overige gerelateerde militaire speelkaarten. Dus of je nu opzoeken bent naar militaire speelkaarten, leger speelkaarten, Tweede Wereldoorlog speelkaarten of andere oorlog speelkaarten je vind ze allemaal online bij de grootste speelkaarten winkel van de Benelux!

Eerste Wereldoorlog (1914 - 1918)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren pin-up speelkaarten erg populair onder Amerikaanse soldaten. In de Eerste Wereldoorlog realiseerde de United States Playing Card Company het belang van speelkaarten voor soldaten en begon ze goedkope speelkaarten te produceren die betaalbaar waren voor soldaten die overzee naar Europa gingen om aan het front te vechten.

Tweede Wereldoorlog (1940 - 1945)

Gedurende de Tweede Wereldoorlog heeft The United States Playing Card Company de krachten gebundeld met Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten om een heel speciaal deck speelkaarten te creëren. Deze oorlog speelkaarten waren voorzien van een kaart tussen de twee papierlagen van een speelkaart en zijn speciaal gemaakt om geallieerde krijgsgevangenen te helpen ontsnappen uit krijgsgevangenkampen in Duitsland. Deze WWII speelkaarten van USPCC werden bekend als het Map Deck.

Vietnamoorlog (1955 - 1975)
In de Verenigde Staten werden er ook speelkaarten gebruikt door Amerikaanse soldaten. Amerikaanse GI’s begonnen een traditie van het plaatsen van de schoppen aas op een lijk, of ze lieten een Ace of Spades achter in een dorp. Soldaten droegen zelfs soms ook de schoppenaas in hun helm als een teken dat de dood met hen zou komen als een angsttactiek.

WWII Most Wanted Art Playing Cards
De WWII Most Wanted Art playing cards van The Monuments Men and Women Foundation kunnen helpen bij het vinden van kostbare kunstwerken die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's zijn gestolen. Er is een beloning tot $ 25.000 voor informatie die leidt tot de juridische terugvordering van de kunstwerken op deze WWII Most Wanted Art playing cards. Deze speelkaarten met de meest gezochte kunstwerken die in de Tweede Wereldoorlog zijn verdwenen, bevatten 52 schilderijen en kunstobjecten van Van Gogh tot Renoir en van Rembrandt tot Monet. Doe jij mee met de jacht?