Vincent van Gogh Speelkaarten Irissen


2 x 55 Vincent van Gogh Irissen speelkaarten van Piatnik. Samen vormen deze twee decks bridge kaarten het schilderij De Irissen van Vincent Van Gogh uit 1889.

Op voorraad
€ 13,99

Vincent van Gogh Speelkaarten Irissen

Sinds 1824 worden er door de Piatnik fabriek in Wenen in Oostenrijk zeer goede kaarten gemaakt voor diverse kaartspellen De Speelkaarten van Piatnik staan wereldwijd bekend vanwege de hoge kwaliteit. Deze speelkaarten set van Vincent van Gogh bevat 2 x 55 kartonnen bridge afmeting speelkaarten van Piatnik. Elk Vincent van Gogh kaartspel heeft 55 speelkaarten met 4 indexen in de alle 4 de hoeken van de kaarten. De achterkanten van dit Van Gogh dubbeldek vormen samen het schilderij De Irissen van Vincent van Gogh, geschilderd in augustus 1889 in het ziekenhuis St.-Paul-de-Mausole in Frankrijk. Dit Vincent van Gogh dubbel deck komt in een goudkleurige kartonnen speelkaarten doos. Op deze speelkaarten doos van de Piatnik staat de afbeelding van het schilderij De Irissen van Vincent van Gogh.

Over de schilder Vincent van Gogh
Vincent van Gogh (1853-1890) was één van de grote Nederlandse kunstschilders van de 19de eeuw. Van Gogh werd geboren in de gemeente Zundert in Noord-Brabant. Vincent van Gogh staat bekend om zijn schitterende zelfportretten, landschappen en natuurlijk zijn stillevens.

Over het schilderij De Irissen van Vincent van Gogh
Het schilderij De Irissen is een befaamd schilderij van de Vincent van Gogh. Dit is één van zijn eerste werken die hij maakte in 1889, tijdens zijn opnamen in het Franse ziekenhuis St.-Paul-de-Mausole. Het werk De Irissen is gemaakt met olieverf op doek en de afmetingen van dit schilderij zijn 71 cm x 93 cm. Tegenwoordig is het schilderij De Irissen van Vincent van Gogh eigendom van het J. Paul Getty Museum in Los Angeles in de Verenigde Staten van Amerika.

Vincent van Gogh in Nederlandse Musea
Nergens ter wereld kun je zoveel werken bij elkaar zien van Vincent van Gogh als in Nederland. Dé plek om de kunstwerken van Van Gogh te zien is het Van Gogh Museum in Amsterdam. In het Van Gogh Museum tref je namelijk de grootste collectie schilderijen, tekeningen en brieven van Vincent van Gogh ter wereld aan. Het Van Gogh Museum is een echt aanrader voor Vincent van Gogh bewonderaars. In het Kröller-Müller Museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo vind je na het Van Gogh Museum in Amsterdam de grootste verzameling Vincent van Gogh werken ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van Vincent van Gogh. Verder hebben aantal andere Nederlandse musea ook één of een meer werken van Van Gogh in haar bezit. Zo heeft het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam drie schilderijen en een aantal tekeningen van Van Gogh. Ook zijn er kunstwerken te vinden van Vincent van Gogh in de collecties van het Rijksmuseum in Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, het Centraal Museum Utrecht, het Groninger Museum en in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.

Piatnik sinds 1824
Piatnik 2 x 55 speelkaarten

Vincent van Gogh Iris Playing Cards
Piatnik No. 237645
Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Meer informatie
Merk Piatnik
Aantal kaarten 2 x 55 kaarten
Aantal Jokers 2 Jokers
Afmetingen kaarten Bridge (57 x 89 mm)
Index kaarten Standaard index in 4 hoeken
Beschikbare kleuren Blauw
Materiaal kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking kaarten Dubbel deck karton
EAN code 7422232872805
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Vincent van Gogh Speelkaarten Irissen
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.