Hondjeskaarten

De Superfine Royal Cards
 No. 48200 zijn al sinds de jaren 60 te koop in Nederland in twee varianten namelijk: als bridgekaarten en als klaverjaskaarten. In de volksmond worden deze kaarten ook wel “hondjeskaarten” genoemd vanwege de 4 honden op de achterkant van de speelkaarten.

Bekijken als Raster Lijst

4 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Op deze typisch Hollandse speelkaarten staan op de Azen de afbeeldingen van bekende Nederlandse gebouwen in Nederlandse steden: Amsterdam Rijksmuseum, Sneek Waterpoort, Amsterdam Koninklijk Paleis, Rotterdam Stadhuis, Amsterdam Oudezijds Voorburgwal, Roermond Munsterkerk, Maastricht St. Servatiuskerk en Noord Holland Muiderslot. Deze in Holland geproduceerde hondjes kaarten zijn extra stevige kwaliteit speelkaarten, gedrukt op 300 grams Corona FSC gecertificeerd karton en in 4 kleuren bedrukt.

Hondjeskaarten voor bridge en klaverjassen

De hondjes bridge speelkaarten zijn Hollandse kaarten in bridge formaat en hebben 55 kaarten per kaartspel, inclusief 2 jokers en één bridge telling kaart. De hondjes klaverjas speelkaarten zijn eveneens Nederlandse kaarten in bridge formaat en hebben per stok maar 33 kaarten (7, 8, 9, 10,B, V, H en A). Deze nostalgische speelkaarten zijn zeer populaire en geliefde kaarten voor tal van kaartspelletjes.

De enige echte hondjeskaarten van Superfine Royal Cards zijn via internet heel voordelig te koop bij speelkaartenwinkel.nl!