Pesten

Het kaartspel pesten is een eenvoudig te leren kaartspelletje dat uitermate geschikt is voor kinderen maar ook ontzettend leuk is om te spelen voor ouderen kaart liefhebbers. Het pesten kaartspel is een bekend kaartspel voor het hele gezin dat iedereen meespeelt.

Bekijken als Raster Lijst

Items 1-24 van 430

Aflopend sorteren
per pagina

Het kaartspel pesten kun je met een ieder standaard stok speelkaarten van 52 speelkaarten + jokers spelen, het is ook mogelijk om het kaartspel pesten met meerdere kaartspellen tegelijk te spelen. Dus ben je opzoek naar mooie speelkaarten om een potje mee te pesten dan ben je in onze online speelkaarten winkel aan het juiste adres.

Spelregels van het kaartspel pesten

De spelregels van het kaartspel pesten zijn heel eenvoudig, zo heb je een aantal pestkaarten waarmee je je tegenstanders kunt dwarsbomen namelijk: de 2, de 8, de boer en de joker worden als pestkaart gebruikt bij dit leuke kaartspelletje. Als je de 2 speelt moet de volgende speler 2 speelkaarten pakken, de 8 die wacht de volgende spelers moet een beurt overslaan, met de boer kun je kleur veranderen en met een joker moet de volgende speler 5 speelkaarten van de stapel pakken. Er worden in Nederland en België veel verschillende varianten van het kaartspel pesten gespeeld, allemaal met verschillende spelregels.

UNO kaartspel
Het bekendste kaartspel op basis van het pesten is wel het UNO kaartspel, dit Amerikaanse kaartspel van Mattel geschikt voor 2 tot 10 spelers. Het UNO kaartspel is een kaartspelletje dat sinds de jaren zeventig bestaat en wereldwijd massaal is verkocht in diverse thema’s en in verschillende varianten, bekijk hier alle UNO kaartspellen. Zo heb je bijvoorbeeld het originele UNO kaartspel, UNO Junior, UNO Cars, UNO Colors en UNO Jackpot. Maar nu is er een nieuw kaartspelletje van Mattel Games, het DOS kaartspel. Na het UNO kaartspel is het kaartspel DOS het #2 kaartspel ter wereld!