Nieuw

Rothko speelkaarten Piatnik


Kunstliefhebbers opgelet, ontdek deze Rothko speelkaarten Piatnik bij speelkaartenwinkel.nl. Abstract expressionistische speelkaarten met tal van Colorfield schilderijen van de in Letland geboren Amerikaanse abstracte schilder Mark Rothko. Deze Rothko playing cards zijn de perfecte speelkaarten om cadeau te doen maar ook geweldig om zelf een potje mee te kaarten.

Op voorraad
€ 6,85

Rothko speelkaarten Piatnik

In de playing cards fabriek van Piatnik in Oostenrijk worden al sinds 1824 speelkaarten gemaakt van hoge kwaliteit. Zo ook deze Rothko speelkaarten Piatnik. Een viering van Mark Rothko die een nieuwe, gepassioneerde vorm van abstracte schilderkunst creëerde, nauwgezet in zijn aandacht voor kleur, evenwicht en diepte, die ‘fundamentele menselijke emoties uitdrukt – tragedie, extase, onheil…’

Over Mark Rothko
Mark Rothko, geboren Markus Yakovlevich Rothkowitz (1903 – 1970), was een in Letland geboren Amerikaanse abstracte schilder. Oorspronkelijk emigreerde Rothko met zijn gezin naar Portland, Oregon in de Verenigde Staten van Amerika vanuit het Russische rijk (tegenwoordig Letland), maar verhuisde later naar New York City. Mark Rothko is vooral bekend om zijn kleurveld schilderijen die onregelmatige en schilderachtig rechthoekige kleurgebieden afbeeldden, die Rothko produceerde van 1949 tot 1970. Hoewel Rothko persoonlijk geen enkele school onderschreef, wordt hij geassocieerd met de Amerikaanse abstract-expressionistische beweging van de moderne moderne kunst, de zogenaamde colorfield-stroming.

Deze Rothko speelkaarten van Piatnik hebben 55 kartonnen kaarten in poker formaat met een standaard index in 2 hoeken van de speelkaarten en worden geleverd met 2 Jokers + 1 mark Rothko informatie kaart.

Rothko Playing Cards Piatnik
© Wiener Spielkartenfabrik Ferd. Piatnik & Sons
Piatnik speelkaarten sinds 1824
Piatnik No. 1713
Made in Austria

Meer informatie
Merk Piatnik
Aantal kaarten 55 kaarten
Aantal Jokers 2 Jokers
Afmetingen kaarten Poker (63 x 88 mm)
Index kaarten Standaard index in 2 hoeken
Beschikbare kleuren Diverse kleuren
Materiaal kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking kaarten Kartonnen doosje
EAN code 9001890171314
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Rothko speelkaarten Piatnik
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.