Van Gogh De sterrennacht speelkaarten Piatnik

Rating:
44 % of 100

Met dit dubbele kaart spel met 2 x 55 Van Gogh De sterrennacht speelkaarten van Piatnik, kun je naast het spelen van je favoriete kaartspelletje ook nog thuis genieten van het schilderij De sterrennacht van de wereldberoemde Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh.

Op voorraad
€ 13,99

Van Gogh De sterrennacht speelkaarten Piatnik

In Wenen in Oostenrijk worden al sinds 1824 zeer goede speelkaarten gemaakt door Piatnik voor diverse kaartspelletjes. De speelkaarten van Piatnik staan wereldwijd bekend vanwege hun hoge kwaliteit. Deze speelkaarten set van Vincent van Gogh bevat 2 x 55 kartonnen bridge speelkaarten van Piatnik. Elk Van Gogh kaartspel heeft 55 speelkaarten met 4 indexen in de alle 4 de hoeken van de kaarten. De achterkanten van dit Van Gogh dubbeldek vormen samen het schilderij De sterrennacht van Vincent van Gogh, geschilderd in 1889 in Frankrijk. Dit Vincent van Gogh dubbel deck komt in een goudkleurige kartonnen speelkaarten doos. Op deze speelkaarten doos van de Piatnik staat de afbeelding van het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh.

Over de Nederlandse schilder Vincent van Gogh
De Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh (1853-1890) was één van de grote kunstschilders van de 19de eeuw. Het geboortehuis van Vincent van Gogh staat in de Nederlandse gemeente Zundert, in de provincie Noord-Brabant. Van Gogh staat bekend om zijn prachtige zelfportretten, landschappen en natuurlijk zijn stillevens.

Over het schilderij De sterrennacht van Vincent van Gogh
Het schilderij De sterrennacht van Van Gogh wordt gezien als één van de grote meesterwerken van Vincent van Gogh. Over het meesterwerk De sterrennacht van Van Gogh is niet heel veel bekend, buiten dat een prachtig schilderij is met een schiterende sterrenhemel. De eerste keer dat Van Gogh een sterrenhemel schilderd is in 1888, op het schilderij Caféterras bij nacht. Het olieverfschilderij meet 73 cm bij 92 cm en werd door Van Gogh in 1889 in Arles in Frankrijk geschilderd. Het behoort tot de permanente collectie van het MoMa, het Museum of Modern Art in New York City in de Verenigde Staten van Amerika.

Schilderijen van Vincent van Gogh in Musea in Nederland
Nergens ter wereld kun je zoveel schilderijen bij elkaar zien van Vincent van Gogh als in Nederland. Dé plek om de kunstwerken van Van Gogh te zien is het Van Gogh Museum in Amsterdam. In het Van Gogh Museum vind je namelijk de grootste collectie schilderijen, tekeningen en brieven van Vincent van Gogh. Het Van Gogh Museum is een echt aanrader voor Vincent van Gogh liefhebbers. In het Kröller-Müller Museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo vind je na het Van Gogh Museum in Amsterdam de grootste verzameling Vincent van Gogh werken ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van Vincent van Gogh. Verder hebben aantal andere Nederlandse musea ook één of een meer kunstwerken van Vincent Van Gogh in haar bezit. Zo heeft het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam drie schilderijen en een aantal tekeningen van Van Gogh. Ook zijn er kunstwerken te vinden van Vincent van Gogh in de collecties van het Rijksmuseum in Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, het Centraal Museum Utrecht, het Groninger Museum en in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.

Piatnik sinds 1824
Piatnik 2 x 55 speelkaarten

Vincent van Gogh Starry Night Playing Cards
Piatnik No. 226748
Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Meer informatie
Merk Piatnik
Aantal kaarten 2 x 55 kaarten
Aantal Jokers 2 Jokers
Afmetingen kaarten Bridge (57 x 89 mm)
Index kaarten Standaard index in 4 hoeken
Beschikbare kleuren Blauw
Materiaal kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking kaarten Dubbel deck karton
EAN code 9001890226748
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Van Gogh De sterrennacht speelkaarten Piatnik
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.