Van Gogh Zonnebloemen Speelkaarten Piatnik


Geniet naast en potje kaarten ook van dit wereldberoemde stilleven van Vincent van Gogh, de zonnebloemen. Dit dubbele kaartspel van Piatnik komt met 2 x 55 Vincent van Gogh zonnebloemen speelkaarten. Samen vormen deze twee kaartspellen het schilderij de Zonnebloemen Van Gogh uit 1888.

Op voorraad
€ 13,99

Van Gogh Zonnebloemen speelkaarten Piatnik

Sinds 1824 worden er door de Piatnik fabriek in Wenen in Oostenrijk zeer goede speelkaarten gemaakt voor diverse kaartspelletjes. De kaartspellen van Piatnik staan wereldwijd bekend vanwege de hoge kwaliteit. Deze speelkaarten set van Vincent van Gogh bevat 2 x 55 kartonnen bridge speelkaarten van Piatnik. Elk Van Gogh kaartspel heeft 55 speelkaarten met 4 indexen in de alle 4 de hoeken van de kaarten. De achterkanten van dit Van Gogh dubbeldek vormen samen het schilderij De Zonnebloemen van Vincent van Gogh, geschilderd in augustus 1888 in Arles in Frankrijk. Dit Van Gogh dubbel spel komt in een goudkleurige kartonnen speelkaarten doos. Op deze speelkaarten doos van de Piatnik staat de afbeelding van het schilderij De Zonnebloemen van Vincent van Gogh.

Over de schilder Vincent van Gogh
De Nederlander Vincent van Gogh (1853-1890) was één van de grote kunstschilders van de 19de eeuw. Vincent van Gogh werd geboren in de gemeente Zundert in Noord-Brabant. Van Gogh staat bekend om zijn schitterende zelfportretten, landschappen en natuurlijk zijn stillevens.

Over het schilderij de Zonnebloemen van Vincent van Gogh
De Zonnebloemen van Van Gogh zijn het symbool van de schilderijen van Vincent van Gogh geworden. Van Goghs Zonnebloemen zijn één zijn meest bekende schilderijen. De Zonnebloemen is een schilderij uit een serie stillevens gemaakt door Vincent van Gogh in 1888. De serie schilderijen van de Zonnebloemen waren eigenlijk bedoeld als decoratie van Van Gogh’s logeerkamer voor zijn goede vriend en mede-kunstenaar Paul Gauguin. Van Gogh heeft uiteindelijk drie schilderijen gemaakt met 15 zonnebloemen in een vaas en twee schilderijen met slechts 12 bloemen. Van Gogh schilderde eerst de vaas met de twaalf zonnebloemen die hij schilderde in augustus 1888 in Arles in Frankrijk. Tegenwoordig kun je dit prachtige doek van Vincent van Gogh bewonderen in het Neue Pinakothek-museum in München in Duitsland.

Vincent van Gogh in Nederlandse Musea
Nergens ter wereld kun je zoveel schilderijen bij elkaar zien van Vincent van Gogh als in Nederland. Dé plek om de kunstwerken van Van Gogh te zien is het Van Gogh Museum in Amsterdam. In het Van Gogh Museum vind je namelijk de grootste collectie schilderijen, tekeningen en brieven van Vincent van Gogh ter wereld. Het Van Gogh Museum is een echt aanrader voor Vincent van Gogh liefhebbers. In het Kröller-Müller Museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo vind je na het Van Gogh Museum in Amsterdam de grootste verzameling Vincent van Gogh werken ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van Vincent van Gogh. Verder hebben aantal andere Nederlandse musea ook één of een meer kunstwerken van Vincent Van Gogh in haar bezit. Zo heeft het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam drie schilderijen en een aantal tekeningen van Van Gogh. Ook zijn er kunstwerken te vinden van Vincent van Gogh in de collecties van het Rijksmuseum in Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, het Centraal Museum Utrecht, het Groninger Museum en in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.

Piatnik sinds 1824
Piatnik 2 x 55 speelkaarten

Vincent van Gogh Sunflowers Playing Cards
Piatnik No. 227448
Gemaakt in Wenen, Oostenrijk

Meer informatie
Merk Piatnik
Aantal kaarten 2 x 55 kaarten
Aantal Jokers 2 Jokers
Afmetingen kaarten Bridge (57 x 89 mm)
Index kaarten Standaard index in 4 hoeken
Beschikbare kleuren Geel
Materiaal kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking kaarten Dubbel deck karton
EAN code 7422232871891
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Van Gogh Zonnebloemen Speelkaarten Piatnik
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.