Nieuw

Mondriaan speelkaarten Piatnik


Deze Mondriaan speelkaarten van Piatnik vieren enkele van de meest opmerkelijke kunstwerken van Piet Mondriaan en zijn een geweldig cadeau voor kunstliefhebbers, speelkaartenverzamelaars en liefhebbers van kaartspelletjes.

Bestel deze Mondriaan speelkaarten Piatnik nu direct online bij de favoriete speelkaarten shop van Nederland en België.

Op voorraad
Slechts 6 over
€ 6,85

Mondriaan speelkaarten Piatnik

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen worden in de speelkaartenfabriek van Piatnik al sinds 1824 hele goede speelkaarten gemaakt zo ook deze Mondriaan speelkaarten Piatnik. MONDRIAAN betekent modernisme. Als pionier van de abstracte kunst creëerde hij een ‘universele schoonheid’ in eenvoudige geometrische vormen en primaire kleuren, en beïnvloedde hij elke kunstenaar en ontwerper die volgde. Dit verzamel deck speelkaarten viert een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw.

Over Piet Mondriaan
De Nederlandse kunstschilder Piet Mondriaan (1872-1955), is vooral bekend om zijn geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren als: rood, blauw, geel en aangevuld met niet-kleuren zoals: grijs, wit en zwart. Pieter Cornelis Mondriaan is een wereldberoemd en het buitenland beter bekend als Mondrian, een naamswijziging die hij zelf invoerde nadat hij in Parijs in Frankrijk was gaan wonen. Het Kunstmuseum Den Haag in Zuid-Holland bezit de grootste Mondriaan collectie ter wereld.

Deze Mondriaan speelkaarten Piatnik hebben 55 kartonnen kaarten in poker grote met een standaard index in 2 hoeken van de speelkaarten en worden geleverd met 2 Jokers + 1 Piet Mondriaan informatie kaart. Op de achterkant van de speelkaarten staat een detail van het schilderij Compositie met Raster IX van Mondriaan, geschilderd in 1919.

Mondrian Playing Cards Piatnik
© Wiener Spielkartenfabrik Ferd. Piatnik & Sons
Piatnik speelkaarten sinds 1824
Piatnik No. 1710
Made in Austria

Meer informatie
Merk Piatnik
Aantal kaarten 55 kaarten
Aantal Jokers 2 Jokers
Afmetingen kaarten Poker (63 x 88 mm)
Index kaarten Standaard index in 2 hoeken
Beschikbare kleuren Diverse kleuren
Materiaal kaarten Kartonnen kaarten
Verpakking kaarten Kartonnen doosje
EAN code 9001890171017
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Mondriaan speelkaarten Piatnik
Jouw rating

Vragen over dit speelkaarten product?

Bel tijdens onze openingstijden naar de klantenservice van speelkaartenwinkel.nl op nummer 040 230 1256, stuur een WhatsApp naar 06 38 14 53 14 of email naar help@speelkaartenwinkel.nl. Wij horen graag van je.